Велелюдно цими днями у стеблівському літературно-меморіальному музеї Івана Нечуя-Левицького, розміщеному в колишній батьківській хаті письменника. Сюди приїжджають звідусіль шанувальники  творчості автора «Кайдашевої сім’ї» та багатьох інших відомих творів, щоб відзначити 176-ту річницю із дня народження, вдихнути повітря його малої батьківщини.

Відвідувачів гостинно приймає директор музею Андрій Хаврусь, син Сергія Хавруся, краєзнавця, заслуженого працівника культури, журналіста, який недавно помер. Він був фундатором і беззмінним директором цього музею письменника багато років, палким пропагандистом творчості Івана Нечуя-Левицького.

З нагоди річниці в музеї відкрили фотовиставку. Трохи раніше тут експонували копії фотознімків 1904 року «Святкування 35-ї річниці творчої діяльності І. Нечуя-Левицького у Києві». Ця виставка засвідчила, що ще за життя письменника літературна громадськість столиці шанувала і цінувала його талант.

Як зазначають відвідувачі, інтерес до літературної спадщини величезний. Нині музей відвідує багато дітей. Першими в день народження видатного земляка до музею прийшли на екскурсію учні Стеблівської загальноосвітньої школи, яку названо його ім’ям.