Приблизно 80% соціальних об’єктів у Сватовому відновлено. Про це повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Хлякін. «Діти вже ходять у школу, лікарні приймають пацієнтів. Усі роботи на соціальних об’єктах завершаться до кінця року», — запевнив він.

За словами посадовця, відповідно до постанови КМУ №1198 Луганській облдержадміністрації з резервного фонду надано понад 51 мільйон гривень на відновлювальні заходи. З профільними міністерствами погоджено обсяги витрат на відновлення закладів соціальної інфраструктури та багатоквартирних житлових будинків, які становлять 31 мільйон гривень. На ремонт робіт пошкоджених будинків приватного сектору спрямовано 20 мільйонів гривень з резервного фонду. З обласного бюджету надано 16 мільйонів гривень на матеріальну допомогу й ліквідацію наслідків. Фахівці  обстежують автомобільні шляхи, які пошкоджено внаслідок надзвичайної події, що сталася через пожежу та детонацію боєприпасів на складі Міноборони. Спеціальна комісія визначила, що майже 9 кілометрів доріг, що потрапили в зону розльоту осколків, треба відремонтувати насамперед. Тож тепер вирішується питання, як і коли це можна зробити. «У бюджет наступного року на це закладемо гроші», — зазначив Сергій Хлякін.

Як повідомляв «Урядовий кур’єр», 29 жовтня в Сватовому на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони України, де зберігалося майже 3 тисячі 132 тонни боєприпасів, через спрацювання сигнальної ракети виникла пожежа з подальшою детонацією та розльотом осколків боєприпасів. Внаслідок вибухів загинуло чотири особи (троє військових та одна цивільна людина), 27 поранено, пошкоджено й зруйновано домогосподарства 2,5 тисячі осіб. Завдано збитків шістьом об’єктам КП «Благоустрій», Сватівське відділення міжрайгазу майже повністю знищено, а також Сватівську філію Автодору. Пошкоджено 21 об’єкт соціальної сфери, серед яких 3 заклади охорони здоров’я, близько 10 об’єктів закладів освіти, 3 заклади культури, 3 об’єкти соціальної сфери обласного підпорядкування. Завдано збитків і дев’яти об’єктам господарювання: зерносховищам, фермам, складським приміщенням, адмінбудівлям, сільгосптехніці тощо.