Навчання відбувається в межах проекту «Нова поліція + громада = безпека та розвиток Вінницького регіону», який реалізує міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Проект спрямований на побудову партнерських відносин поліції з населенням, зокрема з людьми з особливими потребами.

«Населення очікує від поліції професіоналізму та високого рівня толерантності. Особливої уваги заслуговує толерантне поводження із вразливими групами, які потребують підвищеної уваги та додаткового захисту своїх прав з боку поліції. Це внутрішньо переміщені особи, люди з фізичними або психічними порушеннями, люди похилого віку й діти. Поліція повинна бути одним з ініціаторів загальнодержавного процесу соціальної адаптації цих вразливих категорій населення», — переконана голова ГО «Паросток» Ірина Саранча.

Тож слухачів курсів первинної профпідготовки нової патрульної поліції  навчають розуміти людей із проблемами слуху і мовлення. Також вони опанують вміння спілкуватися і толерантно  поводитися  з іншими вразливими групами населення, які потребують підвищеної уваги та додаткового захисту їхніх прав.

«Для нас, майбутніх поліцейських, такі заняття необхідні, адже важливо розуміти людей, яким хочемо допомогти. Тепер знаю, як мовою жестів звернутися на вулиці до людини, і зрозуміти, що вона потребує допомоги», — сказала Заріна Маєвська.

Координатори проекту планують підготувати спеціальний довідник, який буде у патрульній машині кожного екіпажу вінницьких патрульних поліцейських і стане  їм у пригоді в повсякденній роботі.