У вінницькому центрі підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей демобілізовані зможуть отримувати консультації та допомогу в оформленні необхідних документів. Тут працюватимуть юристи, психологи, а також call-центр. Заплановано організовувати проекти для дітей воїнів АТО. До його роботи  зможуть долучатися громадські організації, які здійснюють відповідні заходи. У приміщенні є два конференц-зали  — малий і великий, де можна проводити зустрічі, тренінги, психологічні групові заняття та різні заходи. Крім того, тут організовано збір гуманітарної допомоги для військових та її відправлення у зону АТО, а також працюватиме «кухня Мольфара».

Ініціатива створення центру належить громадським організаціям «Мольфар» і «Вінницький союз учасників АТО», яку міська рада відразу підтримала й надала 1,3 мільйона гривень на проведення капітального ремонту приміщення. Крім того, в міському бюджеті передбачено кошти на оплату в цьому році комунальних послуг, телефонного зв’язку, інтернету тощо. Міський голова Сергій Моргунов зауважив, що якби не волонтери і небайдужі люди,  яких підтримали депутати міської ради та бізнесмени, то центру в місті могло б і не бути. «Стіни, вікна, все решта — не основне. Найголовніше — це люди, які працюють на волонтерських засадах і надаватимуть допомогу тим, хто її потребує, і спрямують допомогу хлопцям в АТО, щоб у нас було мирне небо», — зауважив він. 

Голова ГО «Мольфар» Юлія Вотчер розповіла, що у центрі реалізують шість проектів, які спрямовані на те, щоб зберегти життя воїнів, трохи полегшити ситуацію, а також на допомогу тим, хто повернувся і вже виконав свою місію.