У Запорізькому міськвиконкомі підписали меморандум з представниками торговельних мереж про 5% знижки на продукти харчування щоденного попиту для ветеранів. Таку пільгу вже надають стареньким у 35 магазинах великих торгових мереж міста — «Амстор», «СРСР», «Копійка», «Ситий чоловік», «Еней » і «Торговий центр». Пільга розповсюджується на ветеранів Вітчизняної війни, учасників бойових дій та ветеранів-інтернаціоналістів. У кожному магазині самостійно вирішують, на які товари надавати знижку, проте спільно узгодили основний перелік товарів: борошно, хліб, крупи, цукор, варена ковбаса, фасоване молоко, олія і вершкове масло.

Впровадження пільги відбувається в кілька етапів. На першому етапі єдиним днем, коли старенькі можуть скористатися знижкою, визначили вівторок, надалі передбачено розширити асортимент товарів і кількість пільгових днів. Таке рішення було узгоджене на прохання самих ветеранів.

— Прохання про надання представникам пільгових категорій знижки на продукти харчування вперше прозвучало на нещодавньому засіданні пленуму міської ради ветеранів, — розповів Запорізький міський голова Олександр Сін. — Ми вивчили досвід інших міст і запропонували бізнесовим структурам підписати меморандум про надання знижки не менш як 5%.

Як підтвердили у міськвиконкомі, деякі мережі вважають за потрібне надавати ще більшу знижку — наприклад супермаркети «Амстор» згодні знижувати ціну на 10%.

— Ми вдячні міській владі за увагу до наших потреб, — зазначив голова ради міської організації ветеранів України Віктор Короленко. — У місті вже створено соціальну мережу ветеранських аптек. Також прийнято багато інших корисних для нас рішень, зокрема щодо організації пільгового відпочинку і лікування ветеранів. А відтепер понад 30 тисяч людей у Запоріжжі зможуть ще й купувати продукти дешевше.