Днями на місцевому центральному стадіоні «Славутич Арена» відбувся футбольний матч між командами ветеранів ФК «Металург» та ветеранів футболу Запорізької області, приурочений пам’яті видатного українського футболіста і тренера, Героя України Валерія Васильовича Лобановського.

У складі команди ветеранів ФК «Металург» на поле вийшов Запорізький міський голова Володимир Буряк, який, відкриваючи матч, щиро подякував організаторам  і ветеранам футболу, а також вболівальникам, які зібралися вшанувати пам’ять велета світового футболу.

Команду ветеранів ФК «Металург» представляли відомі в Україні футболісти Павло Бовкун, Андрій Демченко, Леонід Ключик, Сергій Ключик, Дмитро Колодін, Юрій Маркін, Ігор Моісеєв, Олександр Рудика та інші. За команду ветеранів футболу Запорізької  області зіграли Віктор Ольховський, Петро Гончарук, Раміз Мансуров, Едуард Багіров, Віталій Ніколаєнко, Віктор Єрмоленко, Олександр Боркарь та Сергій Жуков.

Головний тренер футбольного клубу «Динамо» (Київ) Валерій Лобановський пішов з життя 13 травня 2002 року в Запорізькій обласній лікарні №5. Сталося це внаслідок  інсульту, який трапився у Валерія Васильовича 6 травня на місцевому стадіоні «Торпедо»  під час матчу ФК «Динамо» (Київ) та ФК «Металург» (Запоріжжя).

За ініціативою Запорізької обласної федерації футболу

з 2011 року в пам’ять про Валерія Лобановського в Запоріжжі проводять товариські футбольні матчі між командами ветеранів ФК «Металург» та ветеранів футболу Запорізької області.

— Завдяки вам ім’я Валерія Лобановського живе не тільки в назві вулиці нашого міста (вулиця ім. Валерія Лобановського розташована біля центрального стадіону міста), воно живе в серцях запоріжців, — звернувся до вболівальників та фанатів Валерія Лобановського Володимир Буряк. — Адже життя Лобановського є не тільки історією футбольного успіху, а й взірцем належної боротьби, прикладом мужності та віри в перемогу. Доля Лобановського — більше ніж успішного спортсмена і тренера, це доказ того, що ми, українці, можемо бути кращими та перемагати на світових аренах. Ось чому ми так дбайливо зберігаємо в своїх серцях пам’ять про цього великого тренера та людину.

Завершився цей незвичайний матч з нічийним рахунком 3:3.