На Вінниччині реалізують проект, яким передбачено літній відпочинок у наметовому таборі для учасників АТО та членів їхніх сімей. Табір розмістився на території бази відпочинку «Рибаче», що в селі Петрик Літинського району. Впродовж літа заплановано організувати 8 змін по 5 днів, у кожній із яких 5 родин. Загалом передбачається оздоровити понад 180 осіб. У програмі табору — системна робота психологів, спортивно-розважальні заходи, навчання віндсерфінгу, майстер-класи для дітей, перегляди кінофільмів просто неба тощо.

Проект реалізують за підтримки департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації та з ініціативи учасника бойових дій громадського активіста й представника проекту «Табір гідності» Леоніда Гуменного. «Аналогічних програм сімейного відпочинку на державному рівні поки що немає, проте є нагальна потреба у проведенні саме такого формату сімейних таборів, де у невимушеній атмосфері учасники АТО разом із дружинами і дітьми мають змогу активно відпочити й спілкуватися з психологом», — зазначила заступник директора департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Ірина Коцюбівська.

На фінансування реабілітаційних сімейних таборів з обласного бюджету спрямовано 100 тисяч гривень.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій подбав про те, щоб діти загиблих і поранених учасників АТО, які живуть у їхньому краї, відпочили в Польщі. «У нас є домовленість з маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща Адамом Ярубасом, що вони візьмуть 40 наших дітей загиблих і поранених воїнів АТО на оздоровлення. Відповідні служби готують пакет необхідних документів», — зазначив очільник області.