Тепер викладачі й студенти вишу зможуть отримувати матеріали для підготовки новаторських курсів лекцій і практичних занять із французької мови та обладнання для навчального процесу, матимуть вільний доступ до франкомовних книжок, журналів, документальних баз, фільмів тощо.

Навчальний заклад зможе широко розгорнути програму подвійних дипломів з Ліонським університетом. Договір про таку співпрацю діє з 2003 року. На його основі реалізують дві спільні французько-українські магістерські програми з економічної інформатики і туризму. Щорічно в студентському обміні, який зазвичай триває 5 — 6 місяців, задіяно майже 60 осіб з обох країн. Французькі студенти приїжджають і на навчання, і в літню мовну школу. Навчальний процес забезпечують спільні зусилля українських і французьких викладачів.

Як поінформував ректор університету Володимир Пономаренко, ще дві подібні програми вищий навчальний заклад планує розгорнути спільно зі Страсбурзьким університетом, про що також уже є домовленості.

«У нас завжди була проблема: коли ми пропонували нашим студентам на 3 — 4 курсах магістратури узяти участь у такій програмі, виявлялося, що людей, здатних її потягнути, дуже мало. Нам доводилося добирати студентів з інших вишів. Тепер ми ставимо завдання забезпечити подвійними дипломами 20% наших випускників. І для цього у нас є всі можливості», — сказав Володимир Пономаренко.

Подібні центри Міжнародне агентство франкофонії створює в 32 університетах Центральної і Східної Європи. У них формується навчальний простір із педагогічними ресурсами і передовим технічним оснащенням, щоб модернізувати викладання французької мови та дисципліни французькою мовою, а також збільшити привабливість університетської франкофонної діяльності. Проект розрахований на три роки. Після закінчення дії угоди все обладнання, надане в користування агентством, надійде у власність університету.

У церемонії відкриття Центру університетської успішності в Харкові взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі. Він привітав присутніх з цією подією та вручив орден Академічних пальм ректору Володимирові Пономаренку. Це перший харків’янин, який отримав таку високу урядову нагороду Франції, яку вручають за заслуги в галузі освіти та науки.