Міністерство економічного розвитку і торгівлі презентувало стратегію розвитку високотехнологічних галузей. «Круглий стіл» з питань інноваційної економіки відбувся за участі представників уряду, парламенту й інноваційних компаній, зокрема HP, CISCO, Microsoft, Intel, Nokia та Huawei.

Відкриваючи захід, перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів наголосив: «Наш пріоритет — це розвиток економіки за допомогою інформаційних технологій». Головним завданням стратегії він назвав розробку й ухвалення «Цифрового порядку денного» та створення екосистеми для розвитку інновацій. Та спочатку слід сфокусуватися на кількох галузях економіки, визначити у них пріоритетні проекти, сформувати «бізнес-реактори». Окрім цього, Мінекономрозвитку планує створити дієвий механізм постійної взаємодії з ринком і залучення представників бізнесу та професійної ІТ-спільноти у побудову і розвиток інноваційної економіки.

Для розвитку високих технологій насамперед потрібно створити Офіс високих технологій, приєднатися до програми залучення світових високотехнологічних лідерів Welcome MNC, розвивати інноваційну екосистему, створити «Цифровий порядок денний» для України та запровадити програму популяризації високих технологій, науки й техніки серед молоді High-Tech Nation. Схвалили пріоритети високотехнологічних галузей та обговорили реалізацію першочергових проектів з розбудови цифрової економіки. Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, у стратегії йдеться, що впровадження високих технологій повинно зосередитися на галузях сільського господарства, енергетики, транспорту й промисловості. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»