КАНТРАКТНА АРМІЯ. Останній спільний призов Збройні Сили України проведуть восени 2013 року. Про це в понеділок на прес-конференції в Києві розповів заступник міністра оборони Олександр Олійник, повідомляє Gazeta ua.

«Багато років це питання (про перехід Збройних Сил на контрактну основу, - ред.) вивчалося керівництвом держави і керівництвом Збройних Сил, і сьогодні прийнято остаточне рішення восени цього року провести останній загальний призов», - сказав заступник міністра.

За словами Олійника, вже ведеться робота щодо комплектації армії військовослужбовцями за контрактом. Чиновник додав, що сьогодні заробітки контрактників складають 5-6,2 тисяч гривень на місяць. Нагадаємо, згідно з концепцією реформування Збройних Сил України, українська армія повністю перейде на контрактну основу в 2017 році.

На сьогодні в Україні діє змішана система служби: контрактна і термінова. При цьому велика частина офіцерського складу переведена на контрактну службу. Концепція реформування армії передбачає скорочення штату військовослужбовців до 115 тисяч чоловік. Нині у збройних Силах налічується 184 тисячі військовослужбовців.