Кабінет Міністрів виділив 9,1 мільярда гривень на забезпечення Антитерористичної операції. Про це вчора повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час відвідання заводу компанії «Практика», яка бронює техніку для АТО. Цього дня на підприємстві відбулася передача бронеавтомобілів й іншої броньованої техніки для підрозділів Національної гвардії та МВС, які беруть участь в Антитерористичній операції.

Глава уряду ознайомився із зразками бронетехніки, яку підприємство виготовляє для АТО. Директор НВО «Практика» Олег Висоцький розповів про останні технологічні розробки підприємства. Прем’єр також поспілкувався з гвардійцями, присутніми на базі КрАЗ під час передачі броньованих автомобілів для підрозділів Нацгвардії та МВС. 26 серпня ці бійці відбудуть у зону АТО.

«Замовлення підписано, гроші виділено, компанія здатна виготовляти щотижня принаймні по одній броньованій машині. Ми забезпечили фінансування, виготовлення і відновлення. Військове начальство повинне забезпечити поставку і використання техніки в АТО», — підкреслив Арсеній Яценюк і додав, що такі броньовані машини, які нині підготовлено до відправлення в зону АТО, рятують там життя українським солдатам. Частину з них замовила Національна гвардія, яку оплачено з державного бюджету, а частину профінансував один із народних депутатів України.

Прем’єр-міністр особисто перевірив міцність нової української броні. Фото з сайту «Урядовий портал»

За словами Прем’єра, КрАЗи, що направляють для бійців АТО, «на сто відсотків українські і на сто відсотків броньовані українською компанією «Практика». Такий автомобіль коштує майже вдвічі дешевше, ніж його аналог, зроблений на базі КрАЗу (їх раніше купували в Об’єднаних Арабських Еміратах). Порівнювати є що: платити 3 мільйони гривень за броньований еміратський КрАЗ чи 1,8 мільйона — за український.

«Нині тільки в Національну гвардію поставлено понад 200 машин. 600 одиниць бронетехніки вже замовили, їх поставлять до кінця року. Для Збройних сил відновлено 11 000 одиниць різних видів озброєнь і техніки, закуплено шоломи й бронежилети», — резюмував глава уряду і додав, що забезпечення бійців шоломами, бронежилетами, броньованою технікою слід доповнити ще й належного рівня логістикою і правильними командами військового начальства.

Однак не лише на нашу воєнну потугу покладається керівник уряду. Сподівається він і на дипломатичне врегулювання збройного конфлікту, вважаючи єдино прийнятним форматом переговорів женевський за участі США та ЄС, «а вже потім держава-агресор, якою є Росія».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»