Україна  інтенсивно працює з партнерами з метою створення великої кредитної лінії для відновлення України та інтеграції з ЄС на 5 років під 0%.  Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що ці кошти підуть на будівництво, ремонт, логістику, освіту та інші цілі. 

«На цьому засіданні також ухвалюємо розпорядження, яке відкриє можливість отримання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку обсягом 1,5 млрд доларів.  Це допоможе нам і далі підтримувати бізнес, нарощувати експорт, забезпечувати макрофінансову стабільність. Також затверджуємо постанову, що визначає умови позики від Канади. Це додатково 2 млрд канадських доларів, які можемо отримати вже цього року», - повідомив Денис Шмигаль. 

Глава Уряду також акцентував увагу на страхуванні інвестиційних проектів.

«Минулого року запустили страхування міжнародних та українських компаній за допомогою Експортно-кредитного агентства.  Залучили MIGA та DFC до страхування військових ризиків. За допомогою британських партнерів почали страхувати торговельні кораблі, що йдуть чорноморським логістичним коридором. В результаті змогли вдвічі знизити страховий тариф. Низка країн надала своїм резидентам страхові інструменти.  Один з останніх кейсів - Шведське експортно-кредитне агентство (EKN) тепер приймає заявки на спеціальні кредитні гарантії для експорту в Україну.  Працюємо над тим, щоб таких рішень було якомога більше», - підкреслив Прем’єр-міністр. 

За його словами, Україна також перебуває в постійному діалозі з союзниками для зміцнення нашої ППО. Це ще надійніше прикриє основні промислові центри держави.