БУДІВНИЦТВО. Розпорядженням Кабінету Міністрів України на будівництво мостових переходів через Дніпро виділено 150 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі ОДА.

«Сьогодні на будівництві тривають масштабні роботи. У майбутньому 120-метрова естакада з'єднає правий берег Дніпра з островом Хортиця. Будівництво проводитиметься без зупинки руху автомобільного транспорту. Характер робіт на цій ділянці, які необхідно здійснити будівельникам, досить складний. Це зумовлено, перш за все, ускладненим рельєфом місцевості та наявністю великої кількості комунікацій, які необхідно переносити», – розповів начальник Служби автомобільних доріг Володимир Войтенко.

Загалом у ході будівництва встановлять 88 опор, які заглиблять у деяких випадках на 30 метрів, передаэ УКРІНФОРМ.

За словами Володимира Войтенка, усі необхідні матеріали, конструкції та комплектуючі придбано, технікою будівництво забезпечено повністю. Загальна вартість робіт на цій ділянці будівництва складає 180 мільйонів гривень, з яких 150 млн грн - вартість зведення естакади, ще 30 млн грн коштують роботи з облаштування транспортної розв'язки.

Загалом, згідно з розпорядженням Кабміну, початкову суму фінансування по об'єкту «Мостові переходи через Дніпро у м. Запоріжжя» затверджено в обсязі 450 мільйонів гривень. Крім того, Укравтодор завершує процедуру оформлення кредитних коштів (понад 2 мільярди гривень) під гарантії уряду для завершення будівництва.