Кабінет міністрів України затвердив порядок розгляду електронних петицій, з якими громадяни звертаються до уряду. Про це йдеться у постанові №457 від 22 липня 2016 року, оприлюдненій на урядовому порталі.

Згідно з постановою, подавати петицію мають право як громадські організації, так і приватні особи. Для того, щоб подати петицію, необхідно буде підтвердити свою ідентифікацію, використовуючи сервіс електронної підписки, Bank-ID, SMS.

Електронна петиція до Кабміну повинна набрати 25 тисяч підписів за три місяці. Уряд почне розгляд петиції не пізніше ніж через три робочих дні після того, як вона набере необхідну кількість підписів.

Проте якщо збір підписів на підтримку петиції здійснювався через веб-сайт громадського об’єднання, необхідно наступного ж дня надіслати її до Кабміну із зазначенням інформації про дату початку збору підписів на підтримку петиції, загальну кількість і перелік осіб, які її підписали.

Розгляд петицій має здійснюватися невідкладно, але не більше, ніж протягом десяти робочих днів з дня публікації інформації про початок її розгляду.

Оголошення відповідним обґрунтуванням щодо підтримки чи не підтримки її прем'єр-міністром, а також надсилається відповідь ініціатору петиції має публікуватися не пізніше наступного робочого дня після закінчення терміну розгляду петиції.

Зазначено також, що на урядовому порталі буде можливість пошуку петиції за змістом або іншими реквізитами.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України викрила механізм російських спецслужб для штучної накрутки голосів під час голосування за електронні петиції на сайті президента України.

Zaxid.net