Неподалік Слов’янська встановили пам’ятний хрест для вшанування українських військовослужбовців та правоохоронців, які загинули внаслідок падіння підбитого бойовиками Мі-8 МТ. Трагедія сталася ще наприкінці травня. Гвинтокрил Національної гвардії потрапив під фатальний постріл із російського переносного зенітно-ракетного комплексу після того, як побував на позиціях сил АТО на горі Карачун, куди доставив провізію, а на зворотному шляху перевозив вояків, які підлягали ротації. Усі 12 осіб, які перебували на борту (бійці Національної гвардії на чолі з генерал-майором Сергієм Кульчицьким, правоохоронці з Івано-Франківської області та двоє членів екіпажу), загинули.

Після церемонії відкриття монумента, в якій взяли участь керівники міста й області, Національної гвардії і МВС України, представники місцевої громадськості, а також військовослужбовці та правоохоронці, відбулася панахида за жертвами боїв за звільнення Слов’янська.

«Нині Росія розв’язала війну, яку не оголошувала, але яку веде, — чесно назвав нинішні події на Донбасі під час свого виступу голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко. — Тисячі загиблих і скалічених, зруйновано інфраструктуру, обірвано зв’язки між двома колись братніми народами. Продовжують накопичувати сили, щоб повалити Україну як незалежну державу і диктувати їй свою волю. Та ми здатні давати відсіч, і ми її дамо».

Жителі Слов’янська поступово прозріли і зрозуміли, хто є хто насправді, тому від імені своїх земляків подякували українським військовим за визволення міста, вибачилися за втрачені життя визволителів і запевнили: пам’ять про них слов’янці зберігатимуть завше.