Перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів  «Динамо» — «Манчестер Сіті»  пройде 24 лютого у Києві на НСК «Олімпійський» за підтримки вболівальників. Союз європейських футбольних асоціацій ухвалив рішення пом’якшити санкції до київського клубу і дозволив провести домашню гру з «містянами» в  присутності глядачів. Також «Динамо» заплатить штраф у розмірі 50 тисяч євро,  повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Суворе покарання кияни понесли за поведінку вболівальників під час домашнього матчу групового етапу Ліги чемпіонів з лондонським «Челсі», який пройшов 20 жовтня 2015 року і завершився з рахунком 0:0. Під час зустрічі фанати побили темношкірих уболівальників і влаштували масові заворушення. 

Перша гра без глядачів відбулася в межах заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів «Динамо» — «Маккабі» (Тель-Авів). Кияни виграли з рахунком 1:0 і вперше після сезону 1998/1999 забезпечили собі участь в плей-оф.

Відучора  в касах НСК «Олімпійський» та стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського розпочали продаж квитків на матч 24 лютого.

Тим часом ФК «Динамо» оголосив заявку на Лігу чемпіонів. До списку включено 24 футболісти, серед яких і  новачки команди Олександр Яковенко та Микита Корзун, повідомляє прес-служба динамівців. 28-річний півзахисник Олександр Яковенко —  син відомого динамівця Павла Яковенка — підписав контракт з ФК «Динамо»  на правах вільного агента. А 20-річний півзахисник молодіжної збірної Білорусі Микита Корзун перебрався до Києва з мінського «Динамо».

Президент столичного клубу Ігор Суркіс задоволений пом’якшенням санкцій і сподівається, що футболісти сповна віддячать заповненим трибунам. 

«Щасливий, що від нас не пішли провідні футболісти. Вдячний Ярмоленку, Драговічу за їхню позицію: якщо йти, то влітку. Сподіваюся, через день-два Андрій почне працювати на повну силу. Із цим ватажком команда значно сильніша. Так само, як це інша команда, коли на воротах Шовковський», — заявив І. Суркіс журналістам.

Днями динамівці зібралися на тренувальний збір в іспанській Малазі. Кажуть: є стимул підготуватися до ігор з «містянами» якнайкраще.

Марія ЛАГІДНА
для «Урядового кур’єра»