За завданням Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула в Мінрегіоні створено оперативно-диспечерський штаб, який працює цілодобово та координує роботу регіонів щодо підготовки та початку опалювального сезону.

За інформацією штабу станом на 1 жовтня по Україні вже подано тепло у 2 тисячі 889 дитячих садочків, 2 тис 704 школи та 1 тис 24 лікарні. До опалювального періоду підключено 2 тис 372 котельні. Зокрема, у Києві тепло вже подано у 170 дитячих садочків, 18 шкіл та 64 лікарні.

Також, окрім підключення до опалення об’єктів соціальної сфери вже розпочато подачу до житлових будинків. Наразі, по Україні вже опалюється 6 тис 801 житловий будинок в 10 областях (Вінницькій, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській областях).

Загалом, опалювальний сезон розпочали у 18 областях (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях) та у містах Києві та Севастополі.

Нагадаємо, 30 вересня 2013 року на Всеукраїнській селекторній нараді за участі представників регіонів Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул поставив завдання пришвидшити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла у зв’язку з аномально холодною осінню.