Україна прагне до енергетичної незалежності за рахунок збільшення видобутку власних енергоресурсів — нафти, газу та нарощування виробництва електроенергії. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками енергетичних компаній «Ені» (Італія) та «Електрісіте де Франс» (Франція).

«Україна — це держава, яка у своїй програмі має великі, амбітні плани щодо посилення енергетичної незалежності, збільшення видобутку газу, нафти. Поєднання наших можливостей з вашими можливостями є дуже цікавим проектом, який здатний буде ефективно працювати», — сказав глава держави.

Голова правління «Ені» Паоло Скароні, у свою чергу, зазначив, що його компанія демонструє найбільшу активність в Україні щодо освоєння видобутку газу як з традиційних, так і з нетрадиційних джерел. Крім того, компанія працює з НАК «Нафтогаз України» над реабілітацією тих свердловин, які вже вийшли з експлуатації. Паоло Скароні підтвердив готовність компанії до роботи в Україні щодо подальшого розвитку енергетичного сектору. «Ми робимо свій внесок у видобуток вуглеводнів у вашій країні. Хочу ще раз підтвердити нашу налаштованість робити інвестиції в Україну і допомагати їй в розвитку видобутку вуглеводнів на її території», — сказав він.

Генеральний директор та голова ради директорів «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо зазначив, що його компанія останнім часом багато працювала спільно з Міненерговугілля над розвитком своєї інвестиційної діяльності в Україні. На його переконання, Україна й «Електрісіте де Франс» мають перспективи співробітництва в ядерній енергетиці, повідомляє прес-служба Президента.

«Ми налаштовані зосередити нашу увагу на цьому секторі. Ми відкриті до розширення нашого співробітництва, в разі якщо Україна налаштована на це. Ми також налаштовані розвивати співробітництво й у секторі дистрибуції енергії, і також хочу підтвердити нашу готовність до розвитку співпраці в технологічних напрямах як у сфері енергетики, так і газу й робити інвестиції в Україну з метою створення нових робочих місць», — сказав він.

За підсумками зустрічі міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький і генеральний директор та голова ради директорів компанії «Електрісіте де Франс» Анрі Прогліо підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері газової промисловості та електроенергетики.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»