ПРОЕКТ. 7 квітня о 10:35 дивіться на Першому Національному перший випуск нового дитячого проекту «Граємо в армію», участь у якому візьмуть троє хлопців-школярів. Про це повідомила прес-служба Першого Національного.

Протягом декількох тижнів учасники програми вивчатимуть різні роди військ України, перебуваючи безпосередньо в казармах разом із солдатами, і нарівні з дорослими військовослужбовцями будуть виконувати всі накази офіцерів.

У проекті візьмуть участь:

Данило Кулик, 10 років;

Владислав Чередниченко, 12 років;

Микита Лисенко, 13 років.

Свій перший «військовий» тиждень хлопчаки проведуть у танковій бригаді, де були безпосередніми учасниками всіх подій. Вони освоюватимуть премудрості військової професії і з усією серйозністю виконуватимуть будь-які завдання: починаючи із зарядки і стройового кроку, закінчуючи чищенням зброї та здаванням нормативів під час газової атаки.

Ведучим програми «Граємо в армію» буде заслужений артист України Віталій Борисюк.

Ось як коментує ідею створення проекту «Граємо в армію» режисер Наталія Дума: «По-перше, такого проекту на українському телебачення ще не було. По-друге, це буде не зовсім звичайна дитяча програма. Вона буде адаптована для величезної телевізійної аудиторії, тобто буде цікава не лише дітям, а й багатьом іншим телеглядачам, зокрема і військовим, оскільки розповідатиме про них, показуватиме умови їхнього життя у військових частинах. Цей проект не є змагальним. Головна його функція – дослідницька. Ми хочемо зрозуміти і показати, що ж являють собою Збройні сили України».