Зближення та зміни дозволять західним державам і Україні вийти з того глухого кута, в якому вони застрягли разом.

Про це повідомляє Gazeta.ua  з посиланням на статтю в Die Welt.

«Новий раунд дебатів щодо України розпочався повідомленнями з Брюсселя. Вони звучать майже як відлуння слів міністра закордонних справ Угорщини Яноша Мартоньї, який заявив на вихідних (1-2 лютого – ред.) під час Мюнхенської конференції по безпеці: «Ми всі недооцінили міць європейського прагнення українців. Ми повинні надолужити втрачене», – пише видання.

У цьому раунді дебатів також як стимул для України з'явилася і перспектива члентсва в ЄС. Про неї вже говорив навіть комісар ЄС з розширення та політики сусідства Штефан Фюле.

Видання зазначає, що найкращою пропозицією у фінансовому плані, яку може зробити ЄС, є відкриття для України найбільшого єдиного ринку у світі. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр схвалив такий план.

Якщо буде знайдено політичне рішення, «то потрібно й надалі піклуватися, щоб важкий шлях наприкінці не завершився економічною катастрофою», - вважає міністр.

«Зближення і зміни водночас – це те, що дозволить західним державам і Україні вийти з того глухого кута, в якому вони застрягли разом», - пише Die Welt.