Cудова влада Єгипту повністю заборонили діяльність організації «Брати-мусульмани» і будь яких її відгалужень, заморозивши також її банківські рахунки. Цей крок став останнім з низки тих, що їх було спрямовано на приборкання ісламістського угрупування, яке підтримує усунутого президента Мохамеда Мурсі.

З часу усунення президента Мурсі було заарештовано майже 1000 членів організації «Брати-мусульмани», а багатьох було вбито у сутичках.

Говорить фахівець з права Ашараф Мохамед:

«Це судове рішення було винесено у рамках закону, тому що так диктує нинішня політична ситуація у країні. Все, що ми бачимо на вулицях наших населених пунктів, все, що ми чуємо від людей. Втім це рішення ухвалено з огляду на закон, а не з огляду на політику».

Кілька місяців тому натовп демонстрантів здійснив напад на штаб квартиру організації «Брати-мусульмани».

Водночас на вулицях єгипетських міст розповсюджується література ідеологів організації, як от, зокрема, роботи одного з провідників організації «Брати-мусульмани» – Таравата Альхербаві.

У Єгипті і надалі відбуваються масові заходи на підтримку організації «Брати-мусульмани», хоча поліція і військо стає на заваді розповсюдженню подібних заходів.

Кореспондент euronews Мохамед Шахібрагім повідомляє:

«Питання залишається для самих єгиптян щодо того, як досягти всеосяжного національного примирення після ухвалення рішення про усунення «Братів-мусульман» з політичної сцени, які були помітною політичною силою упродовж останніх десятиліть».

Copyright © 2013 euronews