Жив собі розкошуючи екс-спецназовець Уейд Уілсон (Райан Рейнольдс) разом із коханою дівчиною Ванесою.  Все  було б у них добре, якби одного дня Уейду не поставили діагноз — невиліковна форму раку. Звичайно, випадково на нього виходить організація, яка обіцяє його зцілити.

От тільки забули попередити, що після  медичного експерименту – він вже не буде таким красунчиком. А суперздібності, які він отримує, потрібні корпорації, як рабсила.  Що його зовсім не влаштовує. Вміючи зцілюватись, володіючи будь-якою зброєю та шикарним почуттям гумору – Уйед вдягається у червоний костюм і стає Дедпулом! У планах якого знищити поганців із корпорації, загалом усіх поганців, які траплятимуться на його шляху!

У коміксах Дедпул страждав на шізофренію та частенько розмовляв сам із собою. У фільмі все навпаки – він запросто розтрощує четверту стіну і напряму звертається до глядачів.  Складається враження, що цей нібито супергерой із сусідського з тобою двору, але у нього вистачає сміливості сказати все, що його не  влаштовує, вголос.

Думаю, шанувальники коміксів Marvel будуть у захваті.  Дедпул – це кіно з  відмінним гумором, де висміюють таких пафосних героїв, як Росомаха чи Залізна людина. А від спецефектів та жорсткого екшена – просто неможиво відірватися.

Євгенія БОРИСОВА 
для «Урядового кур’єра»