Уряд вдосконалюватиме роботу із забезпечення соціального благополуччя ветеранів і не має наміру зменшувати їм соціальну допомогу. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов під час зустрічі з керівництвом всеукраїнських громадських об’єднань ветеранів з нагоди святкування Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

«Президент Віктор Янукович наполягає, щоб соціальна допомога ветеранам не зменшувалася ні цього, ні наступного року. Хоч деякі країни зараз зменшують такі виплати, ми цього робити не будемо», —  запевнив урядовець.

Під час зустрічі було порушено проблеми державної фінансової підтримки ветеранських організацій, забезпечення житлом українських ветеранів, питання їхнього соціального забезпечення та багато інших.

Сергій Арбузов вислухав усіх представників громадськості і запевнив, що всі проблемні питання, озвучені на зустрічі, буде розглянуто й вирішено. Триматиме їх на контролі й Міністерство соціальної політики.

Участь у зустрічі взяли також керівник цього відомства Наталія Королевська, представники всеукраїнських об’єднань ветеранів: голова Всеукраїнської спілки учасників війни В. Воронцов, голова Української спілки в’язнів-жертв нацизму М. Демидов, голова Комісії у справах колишніх партизанів В. Римар, голова Української спілки ветеранів Афганістану С. Червонописький.

Наталія Королевська запевнила, що за результатами проведеної зустрічі буде складено реєстр проблем, які надалі винесуть на обговорення. У свою чергу керівники громадських ветеранських організацій подякували уряду і Президентові за вдосконалення соціального забезпечення ветеранів, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»