На значній території України рівень пожежної небезпеки найближчим часом сягне максимальних позначок 4—5 класу. Особливо вразливі до виникнення пожеж ліси південно-східного регіону країни. Ситуація з фінансуванням протипожежних заходів у цих областях критична. Тому Державне агентство лісових ресурсів закликає громадян за можливості відмовитися найближчими вихідними від відвідування лісів. Про це попередила т. в. о. очільника відомства Христина Юшкевич. Тож варто пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки загрожує довкіллю й становить небезпеку для життя людей.

Якщо громадяни виявлять загоряння в лісах, насамперед потрібно телефонувати на номер 101. Через значне підвищення температури повітря та велику пожежонебезпечну ситуацію в лісах у відомстві цілодобово працюють телефонні лінії, куди слід повідомляти про займання у лісових масивах: (044) 235-56-20, 226-32-53.

У Держлісагентстві закликають дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки, адже лише це вбереже ліси від трагічних наслідків.