Про фінансовий стан українського війська відзвітував заступник директора департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник. У четвер під час прес-конференції на тему «Використання коштів, виділених Міністерству оборони України у 2014 році» він повідомив, що грошовий ресурс цього року порівняно з попереднім збільшився на 5 мільярдів гривень і становить 20,2 мільярда. 

Постановою Кабміну №158 від 4 червня 2014 року виділено 86,7 мільйона гривень на виплату винагород військовим, які беруть безпосередню участь в АТО. З резервного фонду надано 4,7 мільярда гривень, які розподілено на відновлення справності військової техніки (1,6 мільярда), придбання пально-мастильних матеріалів, грошове забезпечення (742 мільйони), закупівлю озброєння і військової техніки (612 мільйонів), придбання бронежилетів (118 мільйонів).

Щодо закупівлі необхідного спорядження для військових, які нині несуть службу на cході країни, посадовець пояснив, що гроші для цього справді є. Затримка із придбанням, приміром, бронежилетів пов’язана з тим, що це новий напрям у закупівлі майна. Сергій Винник зауважив, що спеціалісти ретельно підійшли до вивчення запропонованих на тендер бронежилетів, які мали різні рівні захисту — від 1 до 6, пристрілювали зразки. До кінця червня, пообіцяв посадовець, військові матимуть у розпорядженні 17,5 тисячі бронежилетів. Пришвидшити процедуру проведення тендерів, зауважив спікер, виявилося справою непростою. Процедура проведення торгів, за словами Сергія Винника, передбачає 20 днів на закупівлю в одного учасника. Так, були пропозиції про скорочення термінів до 2 — 3 днів, їх розглядали, проте не прийняли.

З тих самих причин залишаються неосвоєними 129 мільйонів гривень благодійної допомоги. За цими коштами тривають процедури. Нині відомо, на що витратять трохи більше 7 мільйонів гривень коштів від благодійників: на 4,3 мільйона гривень закуплять спальні мішки, на 2,8 мільйона — медикаменти. На решту суми придбають польове спорядження, шоломи. Звіт про всі закупівлі, пообіцяв військовий, буде виставлено на сайті Міноборони.