Вони цього року закінчили вищі навчальні заклади системи МВС у Львові, Харкові, Дніпропетровську, а ось службу нестимуть у підрозділах міліції Тернопілля. Більшість нинішніх молодих спеціалістів працюватиме на оперативних посадах і дільничними. Починати професійний шлях цим юнакам і дівчатам випало в історичний період оновлення держави, у час, коли треба формувати та піднімати імідж міліцейського відомства.

На цьому наголошували і давали поради та настанови досвідчені правоохоронці вчорашнім випускникам міліцейських ВНЗ, а нині вже молодим колегам на зустрічі, яку організували в управлінні МВС України в Тернопільській області. Молоді фахівці дякували, а також демонстрували все, чого навчилися у вишах.

«Від того,  наскільки якісно та професійно виконуватимете посадові обов’язки, залежить рівень безпеки краю, довіра людей до міліції», — зазначив начальник управління громадської безпеки Василь Облещук.

Як поінформували в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, співробітники служби психологічного забезпечення провели з кожним молодим фахівцем індивідуальну бесіду. Працівники управління кадрового забезпечення проінструктували новоприбулих лейтенантів щодо дотримання транспортної дисципліни, антикорупційного законодавства та інших нормативних актів, які регулюють діяльність органів внутрішніх справ.

Професійний шлях починають в історичний період. Фото Андрія ВАСИЛИКА