У Сумському художньому музеї імені Н. Онацького відкрито виставку, присвячену 200-річчю із дня народження Тараса Шевченка та 75-річчю утворення Сумської області. Експозицію презентують більш як 40 учасників з різних куточків краю,  які представили майже 200 творів у 10 номінаціях. З-поміж них — малярство, гончарство, витинання, різьблення, писанкарство тощо.

Кераміка гончара Марини Базіної чарує око. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Як стверджують відвідувачі, рідко де і коли можна побачити таке розмаїття стилів і жанрів народного мистецтва. Свої твори для огляду запропонували не лише професійні народні майстри, а й аматори, що додало виставці особливого шарму і неповторності.

Особливе місце в експозиції зайняли рушники — вишиті, ткані, прикрашені вибійкою та квітковими і геометричними фігурами, виконані в різних техніках. Чарують око вироби кролевецьких майстринь, які продовжують давні славетні традиції поліського рушникового промислу. Не відстали і представники інших жанрів, зокрема місцеві гончарі Марина Базіна та Галина Жук. Їхні керамічні композиції та глиняний посуд — справжні мистецькі витвори. Виставка однозначно ствердила, що слобожанські майстри сучасного декоративного та народного мистецтва перебувають у постійному творчому пошуку, являючи нові зразки високохудожніх творів.