Сергій ДМИТРУК
для «Урядового кур’єра»

Так, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула Надія Гуменюк за книжку «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду».

Чудово ілюстровану книжку відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук «Про фею Дорофею» (видавництво «Апріорі») про допитливу дівчинку, яка любила малювати і завдяки малюнкам пізнавала довколишній світ, відзначено в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».

Серед переможців — вистава Запорізького обласного театру юного глядача «Я не прощаюся…». Вона розкриває проблему втрати моральних цінностей та духовної основи буття у сучасної молоді.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув творчий колектив у складі актора, режисера, сценариста, продюсера Віктора Андрієнка, актора, режисера, сценариста Ігоря Письменного, художника-постановника Ігоря Філіпова, кінооператора Олександра Кришталовича, а також композитора, диригента Ігоря Стецюка за повнометражний фільм «Іван Сила». Прототипом головного героя фільму став цирковий український силач Іван Фірцак, якого 1928 року визнали найсильнішою людиною планети.