На одній з вулиць Дніпропетровська сталася ДТП. Головною дорогою мчав чорний позашляховик, на повороті ліворуч водій іномарки не пропустив автомобіль «ДЕУ», що рухався зустрічною смугою. В результаті лобове зіткнення, під час якого «ДЕУ» розвернуло та відкинуло на іншу машину, що стояла на світлофорі, постраждали двоє пасажирів запорізького «корейця». А водій позашляховика, який спровокував ДТП, вискочив із машини і кинувся тікати. Та його наздогнали і затримали правоохоронці. Вони оглянули салон іномарки і знайшли там різне приладдя для викрадення і зламування автівок. Частину злочинного знаряддя чоловік намагався викинути під час спроби втекти. А машина значилася як викрадена з листопада 2013 року з центру міста.

За словами начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області генерал-лейтенанта міліції Віктора Бабенка, 41-річний чоловік одразу після затримання пропонував правоохоронцям 20 тисяч доларів хабара за звільнення від кримінальної відповідальності. Це спонукало міліціонерів прискіпливіше оглянути салон його авто. Окрім знайденого в машині, за місцем проживання та в гаражі зло?вмисника знайшли багато зброї: гвинтівки, рушниці, револьвери, макети пістолета-кулемета Шпагіна, набої тощо. Більша частина зброї офіційно зареєстрована, але зберігалася з порушенням правил та норм. Законність зберігання та використання іншого перевіряють у Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі. Затриманий — приватний підприємець, власник СТО, де надавав послуги з ремонту та обслуговування автомобілів. Під час обшуку у приміщенні СТО працівники міліції вилучили багато деталей та частин машин престижних марок (двигуни, коробки передач, частини кузова та інші).

У крадія вилучили і чотири автівки, що були викрадені раніше. Однак правоохоронці припускають причетність затриманого разом з іншими співучасниками до викрадення ще близько 20 машин на території Дніпропетровщини. На таку версію наштовхує кількість знайдених міліцією автодеталей.

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області, міліція перевіряє зв’язки підозрюваного у злочинах та встановлює осіб, які могли йому допомагати. Затриманому загрожує покарання за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що карається штрафом від 1 тисячі до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на такий самий термін.