У великому селі Красносілка, що в Бершадському районі на Вінниччині, відтепер жителі мають в оселях та в закладах соціальної сфери якісну питну воду. Впровадження централізованого водопостачання стало можливим завдяки перемозі місцевої громади у конкурсі швейцарсько-українського проекту «DESPRO», а також залученню коштів із різних рівнів бюджету та благочинних внесків населення. За словами сільського голови Івана Пустовіта, загальна протяжність двох автономних водогонів становить майже 17 кілометрів, а в подачі води використовують низькочастотні перетворювачі, які дають змогу економити електроенергію.

«Цей проект — чудовий приклад того, як усі рівні влади працюють на одну мету і як до цієї роботи долучається громада. Ми плануємо й надалі співпрацювати з Вінницькою областю, яка фактично взірцева в цьому проекті, а зокрема, з Красносілкою, задля розвитку села та підвищення якості життя його жителів», — зазначила керівник швейцарсько-українського проекту «DESPRO» Оксана Гарнець.

Наступного року коштом Швейцарського бюро співробітництва уряду Швейцарії в області будуватимуть водогони ще у семи селах. «Ці проекти вже затверджено, вони отримають по 360 тисяч гривень кожний як співфінансування», — повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Оскільки область зарекомендувала себе надійним партнером і має добрий досвід співпраці, представники швейцарського бюро готові додатково розглянути ще 3—4 проекти від області. «Це позитивний сигнал, і він налаштовує нас на те, що, попри непросту ситуацію в Україні, Європа сприймає всі ті реформи й започатковані напрацювання, які нині є в нашій державі», — зауважив пан Гижко.