Рада директорів та власників німецького підприємства «Кромберг енд Шуберт» затвердила другу частину інвестиційного проекту розбудови свого заводу  в Луцьку. Це товариство з обмеженою відповідальністю має свої філії у 27 країнах світу і виготовляє електрообладнання та бортові кабельні системи для автомобілів «Мерседес», «БМВ», «Фольксваген», «Ауді»  та інших відомих марок. На його виробничих площах отримали робочі місця понад двадцять тисяч людей.

Бортові кабельні електросистеми, що виготовляє нині луцьке підприємство для складальних заводів в Євросоюзі, — досить складний виріб, що потребує не тільки десятків і десятків комплектуючих, а й висококваліфікованого персоналу та суворого контролю якості на виході з конвеєра. Фото автора

У 2005 році на південно-західній околиці обласного центру Волині, на землях Баратинської сільської ради,  в короткі терміни була «з нуля» споруджена і стартувала українська філія відомого в світі автомобільного бізнесу виробника.  Нині на ньому трудяться понад три з половиною тисячі  працівників, середня заробітна плата яких сягає понад три тисячі гривень.

Нині німецькі інвестори, повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, готові вкласти у розвиток свого підприємства на Волині ще 11,5 мільйона євро. Це дасть змогу збільшити його виробничі площі ще на сім тисяч квадратних метрів, створити ще тисячу робочих місць і, відповідно, збільшити надходження податкових і митних платежів до бюджетів усіх рівнів.