Міносвіти визначило дати проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання, а також перенесло терміни вступу до вишів. Абітурієнти, які з поважних причин не можуть скласти ЗНО під час основної сесії, а також ті, хто живе на Донеччині та Луганщині, зможуть пройти тестування з 1 до 15 липня. 21 травня розпочалася онлайн-перереєстрація на персональних сторінках абітурієнтів із Донецької та Луганської областей.

«Перенесення термінів проведення ЗНО на Донбасі зумовлене військовими діями на території цих областей. На жаль, правоохоронні органи не дають гарантій безпеки для дітей та педагогів під час проведення тестування. Більш того, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації стверджує, що на сьогодні доставка тестових матеріалів на ці території неможлива», — йдеться на сайті міністерства.

Щоб абітурієнти з Донецької та Луганської областей встигли подати документи до вишів, МОН переносить і терміни вступної кампанії: прийом документів триватиме з 11 липня до 7 серпня. В МОН нагадують, що також діятиме й система електронного вступу, з допомогою якої можна буде оперативно подати документи.

УВАГА!

Докладніше про зміни в порядку проведення ЗНО можна дізнатися за телефоном «гарячої лінії» Українського центру оцінювання якості освіти — 044-503-37-93.

Перереєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання в інших регіонах країни триватиме до 15 червня 2014 року, йдеться на сайті УЦОЯО.

Графік додаткової сесії

1 липня — географія

2 липня — фізика

3 липня — російська мова

4 липня — українська мова і література

7 липня — іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська)

8 липня — математика

9 липня — світова література

10 липня — історія України

11 липня — біологія

14 липня — всесвітня історія

15 липня — хімія