Державна служба з регуляторної політики та розвитку підприємництва погодила проект нормативного документа Міндоходів щодо одночасного проведення перевірок контролюючими органами та органами державного фінансового контролю.

Вказані зміни передбачені проектом постанови Кабміну «Про затвердження Порядку координації проведення планових виїзних перевірок контролюючими органами та органами державного фінансового контролю, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків, зборів, платежів». Так, контролюючі органи повинні самостійно формувати графік планових перевірок підприємств за місцем знаходження суб’єкта господарювання або за місцем розташування об’єкта права власності, щодо якого здійснюють перевірку. Графік необхідно складати щоквартально.

Також у проекті постанови зазначено, що у разі коли контролюючі органи та органи державного контролю запланували проведення у звітний період перевірки одного і того самого  підприємства, робити вони це повинні одночасно. Про дату візиту територіальні органи Міндоходів повідомлятимуть суб’єкт господарювання не пізніше, ніж за 10 днів до початку перевірки.

У документі йдеться про те, що в разі неможливості з об∂рунтованих причин одночасного проведення органами контролю перевірки, останню здійснюють за згодою підприємства в узгоджені з ним терміни за умови, що це не перешкоджає провадженню його господарської діяльності.