Користуючись нестабільною ситуацією в країні, на Дніпропетровщині активізувалися шахраї, які видають себе за чиновників або представників громадських сил від Майдану і просять матеріальної допомоги. Можливо, що робиться таке здирництво також і для дискредитації чинної влади.

«Шахраї, прикриваючись нашими іменами, здійснюють протиправні дії. Наприклад, обіцяють вирішити питання з призначенням і не тільки. Хочу запевнити, що жоден із чиновників облдержадміністрації не займається тим, що просить матеріальної чи будь-якої іншої допомоги. Такі телефонні дзвінки повинні сприйматися як провокації та шахрайство», — заявив в. о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань внутрішньої політики Борис Філатов.

Днями йому самому довелося зіткнутися із такою провокацією і навіть поговорити по телефону із «самим собою». Коли Борис Філатов перебував в одній із райдержадміністрацій Дніпропетровщини, до керівника району подзвонив чоловік, який представився… Борисом Філатовим. Але слухавку взяв його «тезка». Думаючи, що розмовляє з головою райдержадміністрації, «заступник голови ОДА Борис Філатов» попросив виділити від району кошти або будівельні матеріали «на підтримку українських військових, які перебувають у Криму». Насправді таку допомогу облдержадміністрація не збирає.

Але, на жаль, деякі керівники районів на вудку шахраїв попадаються. Так, керівник одного з районів області перерахував 25 тисяч гривень на рахунок, що його надали злочинці від імені державної влади. Згодом обман розкрився, і про нього терміново повідомили правоохоронців. Рахунки, на які перераховували гроші, і особистості підозрюваних у шахрайстві встановлено. Розпочато кримінальне провадження. Борис Філатов пообіцяв, що найближчим часом винних покарають. «Якщо подібні випадки траплятимуться й надалі, вважатимемо, що свідомо створюється ситуація з дестабілізації обстановки в регіоні», — сказав він.

З відповідною заявою про часті провокації виступив і Штаб національного захисту Дніпропетровської області, в який входять представники «Правого сектору» та інших громадських організацій і партій. «Ці дії — однозначна провокація, що має на меті дискредитацію «Правого сектору» та інших активістів, організацій і партій, що входять до складу штабу, перед очима громадськості. А також залякування громадян України, які хочуть добровільно допомогти національному руху», — йдеться у заяві.