На окупованих територіях Донбасу бойовики почали друкувати фальшиві гроші, щоб здійснювати соціальні виплати. Про це повідомив голова Луганської обладміністрації Геннадій Москаль.

Підроблені банкноти гривні мають дуже низьку якість, оскільки вони виготовляються з використанням копіювальної або комп'ютерної техніки, зокрема струменевих принтерів. Українська гривня має 17 ступенів захисту, і якщо просто уважно розгледіти банкноту, можна одразу відрізнити підробку від справжньої банкноти. Але для цього потрібно знати елементи захисту банкнот гривні, призначені для візуального контролю - це водяні знаки, захисні стрічки, рельєфне зображення, яке відчувається на дотик, приховані зображення та інші ознаки.

Навіть за зберігання фальшивих купюр в Україні передбачена кримінальна відповідальність, не кажучи вже про збут та інші операції. Якщо  людина, виявивши підробку, сама звернулася в міліцію, ніякого переслідування з боку правоохоронців не буде. Якщо ж намагатися збути купюру, знаючи, що вона фальшива, за це передбачена кримінальна відповідальність - до 12 років позбавлення волі.