Чимало власників принтерів впадають в паніку, щойно відкриють кришку свого апарата. Всередині він здається настільки складним, що стає неймовірно страшно щось зламати. Насправді замінити картридж під силу кожному, якщо дотримуватися простої інструкції. Таким чином ви зможете зекономити і свій час, і гроші. Отже, наводимо порядок виконання робіт.

1. Спершу, звісно, придбайте змінний картридж, вам для цього знадобиться марка вашого принтера і номер його моделі. Якщо номер моделі не вказано на самому апараті, то дізнатися його можна із супровідних документів до вашої техніки. Обрати потрібний картридж легко в інтернет-магазині «Патрон Сервіс», в якому великий вибір витратних матеріалів для друку за вигідними цінами, а саме: картриджі для принтерів і папір для факсів, картриджі і тонер-картриджі, картриджі для струменевих принтерів тощо.

Але основна перевага інтернет-магазину «Патрон Сервіс» в тому, що тут реалізують тільки продукцію високої якості, завдяки чому ваша техніка прослужить довго. Зробити покупку в інтернет-магазині «Патрон Сервіс» може мешканець будь-якого населеного пункту України, обравши зручний для себе спосіб доставки та оплати.

2. Вийміть старий картридж. Для цього увімкніть принтер і відкрийте кришку. За ручку потягніть картридж на себе або вгору, залежно від напрямку рейок. Виймається картридж одним легким рухом. Перед тим, як розпакувати придбаний картридж, злегка потрусіть його. Це допоможе рівномірно розподілити фарбу й покращити якість друку.

3. Далі акуратно розпакуйте новий картридж, намагаючись не торкатися до фотобарабана і контактів. Вставте картридж у направляючі пази принтера до упору.

4. Закрийте кришку принтера і спробуйте роздрукувати спершу пробну сторінку. Таким чином ви перевіряєте правильність установки принтера та подачу чорнила. Якщо друк неякісний, на сторінці виникли розводи, лінії та плями, то, можливо, друкарські головки невирівняні або їх потрібно почистити. Як це слід робити, вказано в інструкції до вашого принтера.

Анатолій ВЕРЕС
для «Урядового кур’єра»