Лагодити власне авто багато водіїв намагаються самостійно. Однак якщо потрібно усунути проблему з електрообладнанням свого «чотириколісного друга», власноруч зробити ремонт досить складно. Адже для цього потрібне спеціальне обладнання і пристосування. Та й навички і знання мають бути відповідними, фаховими.

Натомість професійне обслуговування чи ремонт стартерів, генераторів, турбін та кондиціонерів пропонують інтернет-магазини агрегатів і комплектуючих. Тут вам допоможуть вирішити проблему в найкоротший термін, до того ж фахівці продіагностують і проведуть профілактику всіх робочих деталей автомобіля. Ця ж компанія пропонує за найвигіднішими цінами купить генератор в Києві, а також придбати чи відновити стартер. Такі інтернет-магазин дозволяють дешево придбати десятки тисяч найменувань автомобільних агрегатів та комплектуючих за цінами виробника, а також надасть послуги з бюджетного ремонту автомобіля.

Коли ж потрібно купити генератор, а коли варто придбати стартер? Насамперед при проблемах з електрикою в авто перевіряють стан акумулятора. Якщо батарея вийшла з ладу, машина не заведеться. При цьому не варто вмикати стартер більш ніж на п’ять секунд, адже на тривалу роботу він не розрахований. Інакше ви перегрієте стартер, ізоляція розплавиться і відбудеться замикання. Також під час тривалого вмикання зношуються деталі агрегату й він виходить з ладу.

Якщо ж акумулятор в нормі, але зарядка не відбувається? У цьому випадку потрібна професійна діагностика причини неполадки: перевірка стану батареї, підшипників всіх контактів та проводів. Лише після повного розбирання стартера чи генератора досвідчений механік може зробити висновок про стан зношення механізму, потребу в заміні тих чи інших деталей. Іноді відновлення всіх несправностей агрегату вартує дорожче від нового приладу – у такому випадку фахівець підкаже, як краще вчинити. Тому не варто вичікувати до останнього, поки автомобіль заглохне і його неможливо буде завести. При вчасному зверненні на станцію технічного обслуговування ваш транспортний засіб ніколи вас не підведе.

Олег ІВЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»