МЕТА

Банк вважає це надзвичайно важливим елементом розвитку ринків капіталу й цінних паперів

Україна успішно співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку, реалізуючи спільні проекти. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович у ході зустрічі з першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннеттом.

Віктор Янукович привітав Філіпа Беннетта з 20-річчям діяльності ЄБРР у нашій країні. «Україна високо цінує співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку. Ті проекти, які нам вдалося втілити за ці роки, назавжди залишаться в історії наших відносин і, безумовно, вони вже отримали високу оцінку наших громадян», — цитує слова Президента його прес-служба.

З Філіпом Беннеттом зустрівся й міністр фінансів Юрій Колобов. Сторони обговорили, зокрема, можливість кредитування міжнародними фінансовими установами у національній валюті та заходи щодо посилення антикорупційної політики. Скажімо, урядовий законопроект «Про цінні папери та фондовий ринок» готується до другого читання у Верховній Раді.

Представники Банку відзначили прогрес у підготовці змін до законодавчої бази в Україні, які відкриють можливість розпочати кредитування українських позичальників у гривні, а згодом дозволять ЄБРР залучати гривневі кошти шляхом випуску місцевих облігацій. Банк розглядає цю діяльність як надзвичайно важливий елемент розвитку ринків капіталу та цінних паперів в Україні, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Принципово важливим кроком у сфері реформування бізнес-середовища та інвестиційного клімату є систематизація боротьби з корупцією. Реалізація антикорупційної ініціативи ЄБРР передбачає підписання майбутнього Антикорупційного меморандуму, який незабаром буде передано на розгляд уряду та підписано з ЄБРР на найвищому рівні.

Основні ж зусилля уряду спрямовано на детінізацію економіки, зниження податкового навантаження, підтримку та захист учасників ринку, інвесторів, бізнесу та кредиторів. Так, триває робота з імплементації Закону України «Про захист прав кредиторів». Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки має чіткі плани підтримки платіжного балансу, наповнення бюджету, спрощення податкової системи тощо.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»