Після депортації 1944 року кримські татари знову зіштовхуються з переслідуваннями та залякуванням. Про це йдеться в оприлюдненій Представництвом ЄС в Україні заяві щодо річниці депортації кримських татар, передає УНН.

«Сьогодні, з плином 72-х років від дня насильницької депортації кримських татар з їхньої батьківщини, вони знову зіштовхуються з переслідуваннями та залякуванням. Заборона мирного, незалежного публічного вшанування пам’яті історичної трагедії кримських татар є неприйнятною. На їхні права та засадничі свободи було здійснено жахливий напад за допомогою нещодавньої заборони так званим «Верховним судом Криму» діяльності Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, та таврування його як «екстремістської організації», — йдеться у заяві.

Окрім того, вказано, що викликають велике занепокоєння звістки про нещодавні арешти кримськотатарських активістів.

«Євросоюз неодноразово висловлював своє глибоке занепокоєння у зв’язку з погіршенням ситуації з правами людини у Криму та Севастополі з часу їхньої незаконної анексії Російською Федерацію. Він закликає до повного дотримання міжнародних стандартів з прав людини та інших зобов’язань у рамках міжнародного права», — сказано у заяві.