Зробити суворішою міграційну політику – до цього закликають євродепутати заради збереження Шенгенської зони. Нині вона переживає складні часи, кілька країн ЄС уже відновили внутрішній прикордонний контроль. Перевірки здійснюють і у кількох кілометрах від Європарламенту, на кордоні між французьким Страсбургом та німецьким Келем.

«Якщо хтось прибуває з Німеччини до Страсбурга, тут, на цьому символічному «Мосту Європи» на його автомобіль може чекати поліцейський контроль. Багато європейців побоюються, що епоха вільного пересування в межах ЄС, можливо, добігає кінця»,–повідомляє з французько-німецького кордону кореспондент Євроньюз Жирош Шандор.

Тільки цього року до Європи через Середземне море прибуло майже 70 тисяч мігрантів. Нідерландський євродепутат-лівоцентрист Каті Пірі вважає, що Євросоюзу слід виганяти економічних мігрантів. Мовляв, таким чином суспільство зможе підтримувати біженців, що тікають від війни:

На дебатах у Європарламенті євродепутати запитали Єврокомісію про те, коли буде виділено обіцяні Туреччині кошти в обмін на утримання біженців. Водночас країни ЄС хочуть зміцнити свої зовнішні кордони. Говорить німецький євродепутат від «зелених» Ребекка Гармс:

«Ми повинні організувати охорону зовнішніх кордонів; це домовлено, і це має бути нашою спільною відповідальністю. Чи захочемо ми заблокувати наші зовнішні кордони? Я б сказала, що ні».

EURONEWS