Вищі особи нашої держави провели зустріч із президентом політичної групи у Європейському парламенті «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Джанні Піттеллою, який перебував з візитом в Україні.

Так, Президент Петро Порошенко подякував за підтримку України політичною групою «Прогресивний альянс соціалістів і демократів», зокрема відзначив важливу роль Президента Європарламенту Мартіна Шульца у синхронній ратифікації 16 вересня Верховною Радою та Європарламентом Угоди про асоціацію.

Президент України зазначив, що вибори до Верховної Ради відкрили шлях формуванню проєвропейської коаліції з конституційною більшістю, що дасть змогу прискорити реформування країни. «Важливо, що ми маємо консультаційну підтримку Європейського Союзу в проведенні реформ», — сказав він.

Петро Порошенко подякував Європейському Союзу та Італії за підтримку України заради збереження миру і стабільності у світі, повідомляє прес-служба глави держави.

У свою чергу Джанні Піттелла високо оцінив дії нашого Президента з реформування країни і підкреслив важливість втілення реформ, зокрема економічних, децентралізації влади та ефективної боротьби з корупцією. Євродепутат наголосив на підтримці України. Джанні Піттелла також заявив про готовність підтримати рішучіші дії ЄС, якщо участь сторін мирного врегулювання не буде конструктивною. В грудні Рада ЄС розгляне це питання, повідомив він.

Сторони також обговорили підготовку до донорської конференції для України.

Керівника політичної групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Європарламенту прийняв також Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Глава вітчизняного уряду відзначив важливу роль Європейського парламенту в політичній підтримці євроінтеграційних прагнень України та реалізації запланованих реформ.

Арсеній Яценюк і Джанні Піттелла обговорили прогрес у відносинах між Україною і ЄС, досягнутий від часу підписання Угоди про асоціацію, окремо зупинившись на питаннях підготовки донорської конференції для України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»