Дискусійна зустріч «Що залишилося від мінських домовленостей» відбулася в рамках сесії Європарламенту у Страсбурзі за ініціативи лідера фракції «Зелених» Ребекки Гармс і за участі активістів українського Євромайдану. 

Президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова наголосила, що за час, протягом якого діють мінські угоди, «напруга продовжує зростати, гинуть люди, а російська армія нарощує у регіоні свою присутність». Проте, вважає вона, треба враховувати і той факт, що якби не було мінських домовленостей, то, можливо, «кількість жертв на сході України була б набагато більшою».

За словами заступника голови спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга, відтоді, як місія почала свою роботу в Україні вісім місяців тому, коли «спостерігалася значна безпекова напруга після «референдуму» в Криму і на сході України, ситуація погіршилася». На його переконання, хоча умови Мінського протоколу й порушуються, однак «він залишається єдиним юридичним документом про припинення вогню, і треба, щоб його було доповнено політичними домовленостями». Александр Хуг заявив, що «вибори», які відбулися у так званих ЛНР і ДНР 2 листопада, були відвертим порушенням мінських домовленостей.

На думку Ребекки Гармс, санкції США та ЄС проти Росії мають результати, «бо російська економіка страждає від них», тому дію санкцій має бути продовжено. Вона зауважила, що ті політики, які закликають замінити санкції на дипломатичні переговори з Росією, «повинні знати, що ще ніколи у відносинах Росії та ЄС не було стільки телефонних дзвінків, зустрічей і спілкування на всіх рівнях, як останніми місяцями», проте особливих результатів ці зусилля не принесли. Євродепутат вважає, що на сьогодні Євросоюз «повинен терміново надати конкретну допомогу» тим людям, які потерпають від важких умов проживання на окупованих територіях Донбасу, коли «насувається зима».

Польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що «мінські домовленості — мертві, вони не працювали від дня їх укладення, хоча цього і не визнає російська сторона». «Єдиний можливий вихід із ситуації — продовжувати тиск на Росію через санкції і допомогти Україні озброєнням, щоб стримати російське вторгнення і дати змогу українцям захищати самих себе», — сказав політик.