Суд задовольнив позов інваліда війни до підприємства-перевізника, водій якого виштовхав його з маршрутки. Таке рішення ухвалила суддя Центрального районного суду Миколаєва Оксана Мамаєва, таким чином частково задовольнивши позовні вимоги жителя Миколаєва — 76-річного інваліда війни II групи, керівника районної у місті ветеранської організації.

Як встановив суд, у серпні минулого року чоловік зайшов до маршрутного таксі № 91 на одній із зупинок міста. Між ним та водієм виник конфлікт, оскільки водій відмовив інвалідові війни в безоплатному перевезенні. На наступній зупинці водій виштовхав позивача із салону, чоловік впав на асфальт і забив плече. Після інциденту він звернувся до суду з позовом, в якому вказав: водій своїми неправомірними діями заподіяв йому моральну шкоду, яка полягає у фізичному болю та душевних стражданнях. Судом встановлено, що стосовно позивача вчинено неправомірні дії, внаслідок яких чоловікові була заподіяна моральна шкода.

Відтак суд постановив: позов громадянина про відшкодування моральної шкоди частково задовольнити та стягнути з підприємства-перевізника на користь позивача 5000 гривень. Також стягнути з відповідача на користь держави судові витрати розміром 487 гривень.

Відповідно до законодавства вказана моральна шкода підлягає стягненню з підприємства-перевізника, оскільки шкоду заподіяв його працівник.