ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ

Область покращує надання медичних послуг  та оновлює парк «швидких»

Президент Віктор Янукович підтримав ініціативу прискорення початку будівництва перинатального центру на Закарпатті. Про це після зустрічі з главою держави повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида.

Керівник Закарпатської ОДА доповів Президентові про хід медичної реформи в області. Він зазначив, що в державному бюджеті передбачено фінансування будівництва перинатального центру на 2014 рік. «Ми хотіли б його наблизити», — сказав він, додавши, що всі необхідні документи вже зібрано та виділено земельну ділянку.

Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович підтримав необхідність початку будівництва перинатального центру в 2013 році. А особливу увагу звернув на ситуацію з цінами на ліки та роботу швидкої допомоги в області.

У цьому контексті голова Закарпатської ОДА поінформував Президента, що з оновленням автопарку робота «швидких» у деяких важкодоступних районах області покращиться. «На базі первинних пунктів надання медичної допомоги в таких районах на постійному чергуванні перебуватиме бригада «швидкої». Якщо людина звертається по допомогу вдень, працюватиме сімейний лікар. Після 18 години підключатимемо швидку допомогу, і вона працюватиме», — сказав він.

Голова Закарпатської ОДА доповів, що протягом тижня у чотирьох районах області буде введено систему автоматизованого управління швидкою допомогою з використанням GPS-навігації.

Окрім цього, йшлося про роботу прикордонних пунктів пропуску, ситуацію з паводком та проведенням в області весняно-польових робіт. Віктор Янукович акцентував на питанні роботи прикордонних пунктів пропуску, зокрема швидкості проходження через кордон. А Олександр Ледида сказав, що черги є лише у піковий час: «На нашому боці прикордонники й митники оформляють машину до 3,5 хвилини, а європейські — в Угорщині, Румунії, Словаччині — до 10 хвилин».

Він також розповів главі держави про реалізацію в області програми з переходу на альтернативні джерела енергії та індивідуальні системи опалення для економії газу (це дасть змогу заощадити 32—34%). За його словами, за результатами першого кварталу зростання ВВП області становило 1,8%, збільшується кількість робочих місць, відкриваються нові підприємства.

Голова Закарпатської ОДА повідомив, що паводок в області минув фактично без збитків, окрім підтоплень деяких сільських територій, пов’язаних з меліоративними каналами. Олександр Ледида зазначив, що у горах ще залишилося багато снігу, втім, згідно з прогнозами Гідрометцентру, значної повені не очікується. Тож річки повинні забезпечити нормальний пропуск паводка.

Повідомив посадовець і про те, що через природні умови цього року польові роботи в області розпочинаються зі значним запізненням. Однак уже найближчими днями температура грунту та погода дадуть змогу розпочати весняно-польові роботи. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»