Силою розв’язувати кадрові питання неприпустимо. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, реагуючи на дії народних депутатів, які змусили в. о. президента Національної телекомпанії України написати заяву про звільнення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що відомство готове розслідувати дії представників ВО «Свобода», які вдерлися до приміщення НТКУ і вчинили там свавілля. «Нардепи в негідній манері змусили написати заяву про відставку керівника Першого Національного. Те, що я побачив на відео, — неподобство», — зазначає керівник МВС.

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, коментуючи подію для сайту «Телекритика», попросила українських політиків зважати на те, що ми фактично в стані війни. «І ця війна найактивніша в інформаційному просторі, додала вона. — Український екстремізм стосовно будь-чого стане великим подарунком російським телеканалам. Це дуже серйозний елемент в інформаційній війні, який зумовлює слабку позицію України. І про це варто пам’ятати передовсім відповідальним українським політикам, якщо вони справді вболівають за національну безпеку України».

Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок вважає, що дії його колег нині недоречні. «Нам, ще вчора опозиційним політикам, слід зрозуміти, що ми перестали бути опозицією і тепер є частиною влади: нині доступні інші методи боротьби навіть з відвертими ворогами України. Якщо вчора такі методи були виправдані (наприклад, захоплення адміністрацій і змушування чиновників кривавого режиму під тиском народу писати заяви на звільнення, що «Свобода» робила ще задовго до Майдану), то нині вони недоречні», — зазначає він.

На його думку, влада має користуватися іншими, абсолютно легальними важелями люстрації, з проведенням якої вона запізнюється. «Просив би і товариство не керуватися емоціями в бажанні негайної розправи над свободівцями», — пише Олег Тягнибок у своєму блозі на «Українській правді».

До слова.Працівники нашої редакції дуже близько до серця сприйняли події в НТКУ. Адже ще півтора тижня тому ми самі опинилися лицем до лиця з помічником нардепа від «Свободи» Едуарда Леонова. Такий собі Володимир Ананьєв, до речі, наш колишній позаштатний автор, намагався вчинити в нашій редакції «переворот», погрожуючи людям травматичним пістолетом.

Я також поділяю думку багатьох українців, що політика головного державного каналу була антиукраїнською. Але нині всі важелі влади в руках колишньої опозиції. Вже призначено керівником Держ?комтелерадіо відомого журналіста й авторитетного громадського діяча. Тож час діяти за законом. А якщо він недосконалий, то змінювати його.