Після втручання прокуратури учасникові АТО, який до призову за мобілізацією до лав Збройних сил України працював на одному з приватних підприємств міста Токмака Запорізької області, повністю відшкодовано заборгованість із зарплати в сумі майже 13 тисяч гривень. Про цей прикрий випадок — порушення законодавства про працю та прав учасника бойових дій — прокуророві Запорізької області Олександрові Шацькому стало відомо від колишнього командира 23-го батальйону територіальної оборони полковника Лормана, який опікується проблемами воїнів антитерористичної операції. Захисник України отримав свої гроші в повному обсязі.

Ще одному учасникові антитерористичної операції відмовили у наданні земельної ділянки. За дорученням Токмацької місцевої прокуратури Оріхівське відділення поліції Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області внесло відомості в ЄРДР та відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України  (зловживання владою або службовим становищем) за фактом відмови учасникові  АТО в наданні земельної ділянки.

Так, за даними керівника Токмацької місцевої прокуратури Олександра Свистуна, до них звернувся учасник АТО зі скаргою на дії посадових осіб Оріхівської райдержадміністрації, які йому відмовили у наданні землі. Під час розгляду скарги інформація підтвердилася. З’ясувалося також, що ділянку в подальшому надали фермерському господарству. Нині поліція під процесуальним керівництвом прокуратури проводить розслідування. Перебіг розгляду звернення — на контролі Токмацької місцевої прокуратури.

Також довелося втрутитися прокуратурі, коли дитині загиблого в АТО солдата відмовили в пенсії. Захищає в суді інтереси неповнолітнього хлопчика, батько якого загинув, виконуючи бойові завдання в зоні АТО на сході України, Запорізька місцева прокуратура №1. 

— До нас звернулася мати цієї дитини і розповіла, що управління Пенсійного фонду відмовило синові в нарахуванні та виплаті пенсії у разі втрати годувальника, яку передбачено Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», — коментує ситуацію перший заступник керівника Запорізької місцевої прокуратури №1 Наталія Бондаренко. — Як пояснили чиновники, у батька не було статусу військовослужбовця, бо він загинув, перебуваючи у військовому резерві. Прокуратура втрутилася в ситуацію й подала до суду заяву про встановлення факту, що має юридичне значення, —  належності батькові хлопчика статусу військовослужбовця. Це в подальшому дасть змогу поновити права дитини щодо отримання ним гарантованих державою пенсійних виплат, передбачених цим законом.