Приємна новина надійшла з Тегерана,  де щойно завершився міжнародний турнір «Кубок Тахті» з вільної й греко-римської боротьби, 36-й раз іранська земля зустрічала найкращих борців з усього світу. Українські спортсмени вибороли почесне друге місце в командному заліку, поступившись господарям. Скарбничку збірної команди України поповнили вихованці Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності Ігор Дідик та Олександр Шишман (тренери Євгеній Чертков та Віктор Міхеєнко), які в особистому заліку вибороли відповідно срібну та бронзову медалі. У ваговій категорії до 130 кг Ігор Дідик здобув чотири перемоги. У фіналі він у рівній боротьбі поступився іранському спортсмену. Ще один запорізький спортсмен, Олексій Чекаленко (80 кг), був п’ятим.

Цього року запорізька школа греко-римської боротьби відзначає ювілей: інспектор фізичної культури Запорізького міськвідділу народної освіти Олексій Фешотт, перший тренер Олімпійського чемпіона Якова Пункіна, 80 років тому створив при міському Будинку фізкультури секцію греко-римської боротьби. А зараз 13 запорізьких спортсменів входять до складу збірної команди України.

За словами начальника управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА Наталії Власової, торік запорізькі борці довели, що є найкращими в Європі й світі. Так, Жан Беленюк став чемпіоном світу в Лас-Вегасі (США), Армен Варданян виборов «срібло». На перших європейських іграх в Баку Жан Беленюк (85 кг) також був другим, як і наймолодший представник запорізької школи боротьби Парвіз Насібов на чемпіонаті Європи і світу серед молоді та кадетів у Сараєво. Жан Беленюк вже здобув  ліцензію на участь у ХХХІ Олімпійських іграх, ще п’ятеро запорізьких борців мають змогу поборотися за «перепустку» до Ріо-де-Жанейро на ліцензійних турнірах.