Українська біатлоністка Олена Підгрушна здобула перемогу в спринтерській гонці на етапі Кубка світу в Кенморі (Канада). Наша спортсменка без жодного промаху відстрілялась на двох вогневих рубежах  та блискавично пробігла останнє коло дистанції. А головні фаворити перегонів впоралися з сильними поривами вітру на стрільбищі. Це друга перемога Олени Підгрушної в кар’єрі, яка дала змогу  жіночій збірній піднятися на четверту сходинку в Кубку Націй.

Результат українки — 19 хв. 56,9 сек. Друге місце у спринті посіла Крістіна Гузік з Польщі (7,5 секунди відставання, 0 промахів), третє — італійка Доротея Вієрер (+12,5 сек., 1). До десятки  найсильніших потрапила й Ірина Варвинець, яка посіла восьме місце. А Олена Підгрушна піднялася на сьоме місце в особистому заліку Кубка світу.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов привітав свого колишнього заступника, а  нині лідера збірної України Олену Підгрушну з блискучою перемогою та зазначив, що ця медаль стала великим подарунком мільйонам уболівальників. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»