Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка відвідав Миколаївський національний аграрний університет, де поспілкувався зі студентами, ознайомився з дослідними полями при виші та взяв участь у запуску установки для зрошення.

Ігор Швайка високо оцінив підготовку студентів, яка грунтується на лабораторно-практичних заняттях, навчальних та виробничих практиках. А потім резюмував: «Приклад Миколаївського національного аграрного університету є показовим для всіх аграрних вишів. Адже тут підготовка студентів максимально пов’язує навчальний процес із реаліями розвитку сучасного аграрного сектору. Це якраз те, чого не вистачає українській аграрній освіті, — наближення навчання до науки й виробництва, навіть зрощення з ними. Це світова практика і вимога часу».

Як інформує прес-служба Мінагрополітики, студенти цього аграрного університету отримують практичну підготовку в найкращих господарствах Миколаївської та сусідніх областей. А для орієнтації її на світові наукові досягнення в аграрному виробництві значну частину навчального навантаження відводять на стажування у кращих аграрних підприємствах Швейцарії, Німеччини, Польщі, Данії, Норвегії, Голландії, Фінляндії, Франції, Канади, США, Австралії та Нової Зеландії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»