Особливістю мікрокредитування є те, що такі сервіси дозволяють отримати кредит онлайн на короткий термін. У середньому на ринку України пропонується кредит на 500 – 15 000 гривень, на строк 1-30 днів.

Такі компанії позиціонують свої послуги як «гроші до зарплати», тобто дають змогу отримати невелику суму на короткий термін, на повсякденні витрати: придбання їжі, оплату комунальних послуг. Найчастіше, за статистикою, українці оформляють кредити до 4000 гривень на термін 10-14 днів — цього часу достатньо, щоб вирішити фінансові проблеми і не занадто сильно переплатити. Деякі сервіси останнім часом збільшили максимальний термін кредитування, тепер вони дають змогу оформляти кредити на термін до 3-х місяців, але поки така практика не поширена. Такий великий термін призводить до суттєвих переплат, тому не має сенсу оформляти позику на 3 місяці, тільки якщо пропонуються спеціальні умови для клієнтів: наприклад, нульовий відсоток на перший кредит, або велика знижка.

Компанія Loany пропонує кредит на невеликий термін: 25 000 гривень можна взяти на 12 місяців, під 150% річних. Зручно, якщо вам потрібні гроші для розвитку бізнесу.

Чи можна оформити кредит онлайн за копією документів?

Онлайн кредитування відрізняється лояльними умовами: тут можна отримати мікропозику на карту без застав і поручителів, без довідок про доходи. Щоб взяти гроші, потрібні тільки паспорт і код, при чому, при оформленні онлайн кредиту, досить завантажити скан-копії документів – це майже безвідмовні кредити онлайн.

Оформити мікрокредит за копіями документів не можна, потрібні оригінали. Але деякі компанії спростили процес отримання коштів, і вимагають від позичальників тільки написати номер паспорта та коду в спеціальні поля заявки. У цьому випадку не принципово, звідки ви їх спишете: з копії чи з оригіналу.

Якщо ж сервіс вимагає завантаження скан-копій, то потрібні фото оригіналів документів, а не друкованих копій. Неправильний формат призведе до відмови у видачі грошей, особливо якщо у вас вже погана кредитна історія. Сервісу необхідні оригінали документів, щоб підтвердити вашу особу, перевірити фінансовий рейтинг. Це також дозволяє обмежити схеми шахрайства, наприклад, коли кредити оформляють на третіх осіб, заволодівши їх копіями документів.

Тому, щоб отримати гроші терміново, спочатку уточніть у обраного сервісу, як потрібно прикріплювати документи, щоб швидко отримати онлайн кредит без дзвінків і перевірок.